torsdag den 30. juni 2011

Lækre lamseben

Lamseben eller lammeskank er en ret lækker og billig udskæring. Jeg elsker lam, men det er ofte ret dyrt. Derfor er lammeskank en god løsning. Det koster mellem 60 og 65 kr. per kilo. Man får oven i købet et ret lækkert ben med, som kan bruges til en skøn lammefond(se opskrift på kyllingefond og følg den, brug bare lammebenet i stedet for et kyllingeskrog). Alt efter hvor meget kødspisende man er, kan man enten være to eller en om en skank.

Lammeskanker kan laves på mange måder. Her er en opskrift med hvidløg og rosmarin. Denne opskrift er stensikker, for hvidløg, rosmarin og lam er utrolig gode venner.

Opskrift

Denne opskrift er til 1-2 personer, afhængig af hvor kødspisende man er.

1 lammeskank, marinade: 3 rosmarin stængler(riv rosmarin bladene af stænglen), 3 fed hakket hvidløg, 2 spsk. oliven olie, citronsaft fra en halv citron, salt og peber efter smag.

Put marinaden i en pose(f.eks. en frysepose, for det skal være en pose, som er beregnet til mad, ellers er der phthalater i) og læg skanken oveni. Hold om åbningen på posen og nu skal der masseres. For marinaden skal bække skanken. Man kan nu lade kødet ligge i marinaden, til man skal bruge den, eller man kan lægge kødet i ovnen med det samme.

Kødet skal have 30 minutter ved ca. 200 grader varmluftsovn.

Nu har man en dejlig portion lam til billige penge. Lammet smager godt til det meste, men en sikkervinder er couscous eller nye kartofler og en grønsagspurè.

God fornøjelse med lammet.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar