lørdag den 4. juni 2011

Auberginecreme og røget paprika

Ideen til denne auberginecreme har jeg fået fra en god veninde, sammen med en dåse røget paprika. Jeg har aldrig brugt røget paprika før og kan ellers ikke særlig godt lide røget smag i mad. Men røget paprika er fantastisk, for røg smagen er balanceret. Røget paprika er både røget, sød og stærk i smagen. Det passer rigtig godt sammen med auberginer.

Opskrift

2 auberginer, 1-2 spsk. oliven olie, 4 mellemstore tomater, 1 spsk. salt, 1 spsk. røget paprika, frisk basilikum og frisk oregano efter smag.

Halver auberginerne stænk med oliven olien og put dem i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time. De skal være bløde, når de er færdige. Blend dem med resten af ingredienserne, indtil du har en cremet konsistens. Nu har du en varm velduftende og velsmagende creme, som du kan bruge i mange forskellige retter.

Jeg har smurt det på brødet, i en sandwich sammen med salat og pølse. Jeg har også brugt cremen på pasta og på små grillede brød som bruchetta. Der er mange muligheder for denne lille ret.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar