mandag den 20. juni 2011

Frugtsmoothie eller hurtig-is i en opskrift

Dette er en fantastisk opskrift, for det er en opskrift, som kan give to forskellige små retter: enten en frisk smoothie eller en let isdessert.

Opskrift
Denne opskrift giver ca. 4 smoothies eller 4 portioner is afhængig af størrelsen.

1 pose skovbær(ca. 350 gr. blandet bær), 6-8 spsk. Kunstig sukker(eller ægte sukker om man foretrækker), 4 dl. mælk, 2 tsk. Vaniljepulver , ½ tsk. Salt.(evt. ca. 8 isterninger til hvis man laver smoothie versionen), hold et par bær tilbage, hvis du vil pynte glasset.
Alt dette skal blendes i en god blender og blendes godt igennem. Afhængig af om bærrene er frosne eller ej, giver det enten is eller smoothie. Nu er isen klar til at blive spist og smoothien klar til at blive drukket.

Når man vælger, at lave isen, skal der mest kunstig eller ægte sukker i, for når noget er koldt, smager det af mindre, end hvis det er varmt.
Jeg synes, at det er en forrygende smoothie og en utrolig is, som er mindst ligeså god, som de slags is med store mængder sukker og fløde i. Hvis man VIL have flødesmag, men ikke flødens kalorier, kan man piske en portion kunstig fløde fra Creme fine eller Milda og enten vende det i isblandingen eller lægge en klat på toppen.
God fornøjelse med bærlækkerierne.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar