søndag den 5. juni 2011

Lyserød lemonadesirup

På en varm sommerdag kan lemonade være en skøn forfriskelse. Hvis man ikke vil drikke alt sukkeret, som der er i lemonade, kan man let erstatte sukkeret med kunstig sukker. Jeg synes, at det gør lemonaden ekstra lækker, at den er lyserød. Det er naturlig farve fra hybenrosekronblade. Hybenroser er der rigeligt af i Danmark, så du kan sikkert også finde nogle buske i nærheden af dig.

Lemonadeopskrift

Giver ca. 3 liter lemonade
400-500gr sukker(alt efter hvor sød man foretrækker sin lemonade), saft fra 7 citroner, saft fra 5 limes, 2 dl. vand og ca. 20 røde hybenrosekronblade.

Put alle ingredienserne op i en stor gryde. Det skal være en stor gryde, for blandingen skal op og koge. Tænd op under gryden og giv gryden fuld varme. Rør ikke i det men lad sukkeret opløse sig i væsken af sig selv, det tager 10-15 minutter og lad det koge videre omkring 10 minutter nu er blanding kogt ind til en meget rød sirup, som er klar til at blive blandet op med vand. Siruppen er meget instens i smagen og skal fortyndes en del.

Man kan bruge siruppen til lemonade eller til sommerdrinks. Man kan f.eks. blande det op med en mousserede vin og vupti så har man en lækker velkomst drink.
God sommerdag

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar