søndag den 5. juni 2011

Rabarberkompotmuffins

Jeg elsker rabarber og her er en opskrift på,hvordan man kan bruge de lækre lange røde stænger. Disse muffins indeholder forholdsvis meget rabarberkompot, i forhold til andre opskrifter på rabarbermuffins. Grunden til dette er, at jeg synes man skal kunne smage, at det er rabarber, som er i.

RabarbermuffinsOpskrift

Denne opskrift giver ca. 15 muffins.
5 dl. rabarberkompot, 2 dl. smagsneutral olie, 3 dl. sukker, 6  ½ dl. hvedemel, 3 æg, 2 stk. bagepulver og 1 tsk kardemomme(kan udelades hvis man ikke har det i huset).

Pisk æg, sukker og olie med et piskeris. Herefter tilføjes kardemommen og rabarberkompoten, som piskes ind i dejen. Herefter puttes melet lidt ad gangen i sammen med bagepulveret.

Tænd ovnen på ca. 200 grader varmluft og put dejen i muffinsforme på en bageplade. Hvis det er papirmuffinsforme skal du bruge ca. 3 muffinsforme i lag pr. muffin. Ellers flyder dejen let ud og det bliver nogle ret skæve muffins.

Sæt dem nu i ovnen og kig til dem efter 10 minutter. Nu er de muligvis færdige. Det kommer an på ovnen, ellers skal de have et par minutter mere. De skal være lysebrune på toppen.

Rabarberkompotopskrift

1 liter rabarber, 6 dl. sukker og 1 dl. vand.

Skær rabarberne ud i tommelfinger lange stykker, put dem i en gryde med vand og sukker. Sæt det til at koge. 10 minutter efter er der kompot.

Hvis du har noget kompot tilovers, når du har bagt dine muffins, kan du røre det med flormelis. Det giver en let lyserød glasur.

God fornøjelse med rabarber og bagning.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar