fredag den 17. juni 2011

Japanske kæmpe rejer i krydret tariyakisovs

Dette er en rigtig god lille ret, som kan spises året rundt. Men om sommeren kan rejerne stikkes på et træspyd og grilles.

Opskrift

6-8 rejer per person(ved mindre man er meget vild med rejer). For den krydrede tariyakisovs skal man bruge 2/3 soyasovs 1/3 sød mirin, revet hvidløg, stødt cayenne peber eller chili og eventuelt sød chili sovs hvis haves. Bland hele molevitten og lad det marinere så længe du gider vente. Du kan lade det stå en halv time eller sæt dem til at marinere om morgnen, så er de helt sikkert klar om aftenen.

Når rejerne er marineret, skal de enten steges eller grilles ganske kort tid. Rejerne er færdige efter omkring 8 minutter, 4 minutter på hver side ved fuld varme.

Nu er rejerne klar til servering. De kan spises til det meste eksempelvis ris, tzatziki, sød chili sovs eller ovnbagte kartofler.

Kæmpe rejer kan ofte købes på tilbud i frossen tilstand. Så de kan blive erhvervet til en pris, som de fleste kan overskue. Ellers kan de altid købes i asiatiske supermarkeder Mirin kan også købes i alle asiatiske supermarkeder, hvis man ikke kan få fat i det, kan man i større supermarkeder købe en færdiglavet tariyakisovs.

God fornøjelse med de skønne rejer.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar