søndag den 12. juni 2011

Den lækreste sommer kartoffelsalat

Denne kartoffelsalat er den bedste måde, at nyde sine nye kartofler på, synes jeg. Det er ikke noget med majonæse og tung smag, men derimod er dette en let og lækker ret, som kan spises både til frokost og aftensmad. 

Opskrift

300-400 gr. ukogte nye kartofler, frisk plukket salat eventuelt fra egen have, krydderurter efter smag(rosmarin, purløg eller dild), 1 spsk. oliven olie, 1 spsk. eddike 1 spsk. dijon sennep, 1 stk. sukker, oliven og lidt feta.

Kog kartoflerne i vand i 8-10 minutter afhængig af størrelse. Vandet skal være rigeligt saltet. Imens vaskes salaten grundigt og hakkes i mindre stykker. Lav dressingen af de udvalgte krydderurter, oliven olien, eddiken, senneppen og sukkeret. Når kartoflerne er kogte hældes vandet fra. Derefter hældes dressingen over dem og de vendes rundt. Læg nu salaten på et fad, derpå lægges kartoflerne. Nu lægges der oliven og små klumper af feta rundt omkring på fadet.

Nu er salaten klar til servering. Det er en ret, som skal laves lige før den skal spises, men det gør ikke noget, for denne salat tager kun 10-15 minutter at lave.

Det er en ret enkel ret og derfor er det meget vigtigt at alle ingredienser smager af mest muligt. Derfor skal man vælge de bedste ingredienser, man kan finde. Dette gælder også for fetaen. Mange supermarkeder fører alle mulige mærkelige fetaer, som har underlige konsistenser og dårlig smag. Jeg synes, den bedste feta er, dem man kan finde hos indvandregrønthandlerne, som er lavet på gedemælk. Den har den rette salte smag og gedemælken gør den bare lidt bedre end fetaer fra danske supermarkeder.

 Bon appetit

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar