torsdag den 23. juni 2011

Sankt Hans aften og Spansk ovnsalat

Så er det i aften, at det er Sankt Hans aften. Det betyder dejlig sommermad med mennesker man holder af, hvilket kun gør madoplevelsen bedre. Så gør jer umage med lækre stege, kogte sommer kartofler, sommersalater og læskende hvidvin. Jeg skal personligt til middag med en dejlig gruppe mennesker, som altid er sjove, snakkesalig og positive, så det skal nok blive en god middag. Også selvom vejret ser ud til, at blive lidt trist og ikke lige frem grillvejr.

Så brug ovnen til en dejlig kylling med hvidløg, økologiske citroner eller estragon. Det kunne også være en gang bagt fisk(se opskrift på siden) eller den tidligere omtalte hyldekylle. Man kan endda også lave en fantastisk salat i ovnen. Så her kommer opskriften på den dejligste spanske ovnsalat.

Spansk ovnsalatopskrift

2-3 peber frugter, 1 squash, 4 mellemstore rødløg. Dressing: 5 spsk. balsamico eddike, 3 spsk. oliven olie, 2 fed hvidløg revet, salt, chili eller cayenne peber, grøn frisk sprød salat og eventuelt friske krydderurter.

Skær peberfrugterne i store stykker 3-4 stykker pr. frugt, skær løgene ud i både ca. 4 både pr. løg. Squashen skæres i skiver ca. 3-4 cm pr. skive. Grunden til at man skal skære grøntsagerne ud i bestemte størrelser er, at ellers bliver grøntsagerne ikke færdige samtidig og nogle ender med at blive sorte.  Efter grøntsagerne er skåret ud, blandes dressingen og hældes over grøntsagerne, mens de ligger på en bageplade med bagepapir. Sæt det nu i ovnen ved 175 grader i ca. ½ time. Kig gerne til det undervejs, hvis du er i tvivl. Grøntsagerne er færdige, når de er helt bløde, er ”klasket sammen” og har taget farve.

Skyl nu den grønne salat og læg den på et fad. Placer de bløde grøntsager ovenpå og pynt eventuelt af med friske krydderurter. Hvis man vil, kan man tilføje feta eller oliven på toppen. Nu er salaten klar til at bliver serveret, den er bedst varm, men kan også godt spises koldt.

Denne salat er en skøn kombination af både farver og smag. Den sprøde grønne salat og de bløde varme grøntsager. Grøntsagerne er blevet søde og krydret af ovnen og dressingen. Det er en salat, man burde spise mindst ugentligt, for den smager så godt.

God fornøjelse med den Lækreste spanskesalat.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar