mandag den 27. juni 2011

Sommerferie om middagsbordet


Den italienske klassiker lasagne.
”Sommerferie om middagsbordet”-indlæg er en gratis gastronomisk rejse til alle dem, som ikke nå at komme på ferie eller ikke synes, at pengepungen er til det. I stedet kan de tage en rejse syd på ved middagsbordet, via løbende opskrifter om sydeuropæisk madlavning. På denne måde kommer man ud og rejse lidt alligevel og får smagt nogle retter, man måske ellers ikke ville få smagt.

Om sommeren er rødgrød og stegte rødspætter nogle dejlige retter. Men jeg kan nu også godt lide, at bruge sommerens overflod af peberfrugter, ferskner, tomater, chilier, squash, aubergine og meget andet, til at eksperimentere med det sydeuropæiske køkken. I år bliver disse retter og denne inspiration, givet videre til jer.

Jeg håber det vil fører til nye retter i dit køkken og ny inspiration til dine gryder. Jeg ved i hvert fald, at mit sommerkøkken kommer til at være en fantastisk blanding af danske såvel som græske, franske, spanske, italienske, albanske retter. Det ene udelukker ikke det andet.

Det gode ved, at eksperimentere med det sydeuropæiske køkken om sommeren er, at alle de råvare man skal bruge, er i højsæson. Det gør råvarerne bedst og billigst.
Græsk iskaffe

God fornøjelse med sommerferien om middagsbordet.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar