onsdag den 29. juni 2011

Svampe i vinblade

 3. afsnit i sommerferie om middagsbordet

En svamp med omelet, ny kartofler og tzatziki.
Den gastronomiske sommerrejse fortsætter. Dette er en forbløffende dejlig italiensk svamperet, hvor man bruger vinblade som smagsforstærker. Det er også en lidt mærkelig og overraskende ret, da det er usædvanligt for mange at bruge vinblade i madlavningen. Man spiser ikke direkte vinbladene. Man kan bruge de vinblade man alligevel klipper af sin vinplante, hvis man ellers har sådan en. Ellers kan man sikkert få lov at klippe lidt af sin fars, brors eller måske venindes vinplante. Vinplanter skal jo helst beskæres sommeren igennem.

Opskrift

Denne opskrift er beregnet til, at være tilbehør til et aftensmåltid til ca. 4 personer.

Ca. 500 gr. champignoner(de behøves ikke at være de bedste af slagsen, for smagen bliver meget bedre af at blive kombineret med vinbladene), 6 fed hvidløg, 2 spsk. oliven olie, salt efter smag, citronsaft fra 1 citron, vinblade nok til at beklæde et ildfast fad og lave et ”låg” til champignonerne.

Hak hvidløgene fint og vask svampene. Tag stokkene ud af svampene og hak dem. Beklæd nu et ildfast fad med vinblade og læg svampene heri. Læg derefter det hakkede hvidløg og svampestokke ovenpå. Dryp nu med olien og citronsaften. Til sidst skal man lægge et låg på af vinblade.

Nu skal det hele bare i ovnen ved 200 grader (varmluftsovn) i 25-30 minutter.

Nu er retten klar. Det ser ikke særlig charmerende ud, men tag ”låget” af og smag på de bløde svampe. Det er bare godt. Man kan spise denne ret, så længe der er vinblade på vinstokken.

Denne opskrift er en som jeg har fundet i en Elizabeth David kogebog. Jeg har dog skåret lidt ned på hvidløget og olien. Jeg håber, at der er nogle som vil prøve denne opskrift, selvom de aldrig har brugt vinblade til madlavning før. Vinblade giver noget helt specielt.

God fornøjelse med de vidunderlige vinblade.

Eva-Andrea
Ingen kommentarer:

Send en kommentar