mandag den 27. juni 2011

Blæksprutter- 1. afsnit i serien sommerferie om middagsbordet

Dette er det første indlæg i serien om ”sommerferie om middagsbordet”. Det er altså første skridt på en lang gastronomisk rejse rundt i middelhavslandene.

I Grækenland og Spanien spiser man gerne blæksprutter på mange forskellige måder. Den mest kendte er nok kalamara, som er dyb stegte blæksprutter. Det er en ret fed omgang. Men man kan lave en lignede opskrift, hvor blæksprutterne bare bliver stegt i ovnen og får en masse krydderier. Blæksprutter kan være svære at få fat i, her i Danmark. Min oplevelse er dog, at man altid kan få dem i Super Bests fiskehandlere. Husk at bede fiskehandleren om at tage næb, blæk sæk og andet ud som du ikke skal spise. Man kan tage det ud selv, men hvis man ikke er til at stå og fedte rundt med sprutten selv, så er det godt med hjælp fra fiskehandleren.

Så her er første opskrift og afsnit i rejsen om middagsbordet.

Opskrift

Denne opskrift er til en lille forret til to mennesker. Server tzatziki til og du har den perfekte lille græske forret/meze.

½ kilo Blæksprutter(fangarme eller rør er en smagssag), til marinaden: 2 spsk. oliven olie, citron saft fra en citron, chili efter smag, 1-2 hakkede fed hvidløg, salt, peber og estragonblade revet af ca. 4 stænglen.

Hvis man bruger blækspruttens rør(som er selve kroppen), skal det have en banke tur med kødhammeren, før det skal marineres. Dette gør man, for ellers kan kødet bliver ret sejt. De små fangarme behøves ikke denne banke tur. Skær derefter rørene i ca. 3. cm. brede stykker. Hvis du synes stykkerne virker store, så skrumper de altså, når de bliver varmet. Hvis du har købt små fangarme, kan du lade dem være, som de er eller du kan skære hver klynge fangarme midt over.

Nu skal marinaden blandes af resten af ingredienserne. Læg blæksprutterne i og hæld det hele ud på en bradepande, som er beklædt med bagepapir. Spred det ud og put det ind i en varm ovn ved 200 grader ca. 10 minutter. Herefter sættes ovnen på grill i ca. 10 minutter for at gøre de små sprutter lækkert sprøde.

Nu har du nogle små utrolig lækre og sprøde blæksprutter.

God fornøjelse med madrejsen.

Eva-Andrea
Ingen kommentarer:

Send en kommentar