søndag den 5. juni 2011

Frokostsnegle

Dette er en opskrift, som jeg engang fandt i en fantastisk kogebog, som hedder det safadiske køkken af Grethy Merdal. Den kogebog omhandler safadisk – jødisk madlavning. Det er et køkken som er simpelt og godt. Man bruger alt og får det til at være lækkert. Denne opskrift har jeg lavet adskillige gange bl.a. når jeg har været til slå - sammen - middage. De bliver altid spist først. Jeg har ændret lidt på opskriften, i forhold til hvad Grethy Merdal skriver. Men hvis man ønske Grethy Merdals opskrift, kan man sikkert få bogen antikvarisk.

FrokostsnegleOpskrift

Giver ca. 10 frokostsnegle.
400 gr. optørret spinat(presset for væde), 400-500 gr. revet ost, ca. 900 gr. mel(halvt almen hvedemel og halvt 00-pizzamel), 5 – 6 dl. vand, 25 gr. gær en tsk. Salt og sukker.

Opløs gør, salt og sukker i vandet. Tilføj melet lidt ad gangen. Når dejen er æltet færdig, skal den være smidig og ikke våd. Drys lidt mel på toppen, læg et klæde over skålen, som dejen ligger i og stil det til hævning. Lad det hæve en halv til en hel time på køkkenbordet. Man kan også halvere gæren og lade det hæve natten over, det gør kun dejen bedre.

Rul dejen nu ud til en aflang firkant, på et mel drysset bord. Fordel jævnt spinat og ost og rul dejen sammen så det giver en lang ”rullepølse”. Skær nu ”pølsen” ud, så det giver ca. 10 snegle. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir og pres dem ud med hånden. De kan nu genhæve ca. en time eller de kan pensles med en blanding af vand og oliven olie og puttes i en 185 grader varm ovn(varmluft). De skal være i ovnene, indtil de er helt lysebrune, det tager ca. 15 minutter.

De kan fryses og tages op ved lejlighed. De kan spises til det meste og man kan også putte skinke i.  

God fornøjelse med den lækreste frokostopskrift.

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar