tirsdag den 13. december 2011

And i klementiner

-jul med jul på

Denne lille anderet er enkel, men efter min mening utrolig julet. Jeg så, man kunne få andelår på tilbud i Rema og fandt derefter nogle dejlige økologi klementiner. Det slog mig, hvor dejligt det ville være sammen. Det ville være jul med jul på. For i min verden er både klementiner og and indbegrebet af julemad. Når man nøjes med at købe et par andelår, kan man let og hurtigt lave andegryderetter og andegryderetter er noget af det bedste, synes jeg.  

Opskrift

8 klementiner, 2 andelår, 6 tørrede figner, ½  tsk. salt, 1 bouillonterninger, 2 store spsk. sukker, fedtstof til stegning, 0,75 liter vand eventuelt mere hvis nødvendigt.

Skræl klementinerne og pil dem derefter, så de ender i kvarte. Nu skæres de kvarte klementinbåde i små mundrette stykker. Skær derefter noget af (ca. fra en halv klementin)den økologiske skal i små bitte stykker. Skær nu de tørrer ender af de tørrede figner. Skær de tørrede figner i små skiver.

Nu tages skindet af andelårene. Det er faktisk ganske enkelt: man starte med en kødkniv og stikker den under skindet og løsner det lidt fra kødet. Når det først er gjort kan man tage fat i skindet med nogle velvaskede hænder og rive skindet lårene. Nu skal kødet skæres af benet og her skal man bruge kødkniven igen. Skær langs benet og rundt om det indtil kødet er løsnet.

Skær nu kødet i mundrettestykker og steg dem i lidt smør eller olie ved fuld varme for at brune dem af, før de koges. Dette giver en anden smag, end hvis man bare koger anden. Når andestykkerne har fået farve, tilsættes halvdelen af klementinstykkerne, alt saltet, alt klementinskal og alle de tørrede figner. De skal have 2-3 minutter ved højeste varme. Derefter skrues der ned til middelvarme, der hældes vand over og bouillonterninger og sukker puttes i. Nu puttes der låg på og det simre ca. 40 minutter, men kig til det og sørg for at der er væske nok, så det ikke brander på.

Nu burde man have møre stykker and og en dejlig sovs. Før du servere retten, skal du til hver enkle portion have et drys af de stadig helt friske klementin stykker. Server retten med for eksempel en hvidkålssalat(se opskrift her på bloggen), kogte kartofler eller ris eller friskt bagt brød(se opskrift her på bloggen).     

God fornøjelse med anden og klementinerne.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar