søndag den 18. december 2011

Æblegløgg

Dette er en anderledes gløgg uden vin og kryddernelliker i store mængder. Til gengæld er gløggen fyldt med æbler, vanilje, citronskal og andet godt. Jeg kan anbefale det, hvis man er lidt træt af den sædvanlige rødvinsgløgg. 

Opskrift

3 liter æblejuice(og helst en god en af slagsen), citronskal fra 1 økologisk citron, klementinskal fra en økologisk klementin, vanilje fra en vaniljestang og vaniljestangen, omkring 7 kardemomme kapsler og ½ flaske rum.

Hæld æblejuicen op i en stor gryde. Skræl citronen i en lang skal og gør det samme med klementinen. Put skallerne og resten af klementinen i væsken. Tag nu vaniljefrøene ud af stangen med en kniv og tilføj dem til blandingen. Put nu vaniljestangen og kardemommekapslerne op i gryden. Man kan lade det stå og trække natten eller dagen igennem, hvis man har tid til den slags. Ellers skal det op og simre. Lad det simre omkring 10 minutter. Nu tages gryden af varmen og rumen tilføjes. Det kan være lys eller mørk rum, efter hvad man foretrækker.

Nu skal gløggen bare serveres i nogle fine og varmesikre glas. Gløggen er også god uden rum.

God fornøjelse med denne skønne æblegløgg.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar