torsdag den 29. december 2011

Vildsvinekølle-rester i rispapirsruller

Jeg har tidligere på ugen stegt en dejlig vildsvinekølle(se opskrift under nytårsmiddag), som jeg havde fundet i Rema til billige penge. Men sådan en vildsvinekølle er ret stor og bliver ikke spist på en dag. Der var derfor dejlige rester dagen efter. De blev til de lækreste asiatiske rispapirruller. Rispapirruller er noget af det hurtigste at lave. Rullerne det er let og lækkert.

Opskrift

Steg fra dagen før, 3 spsk. sesamfrø, 4 spsk. sojasovs, 3 spsk. mirin, rødvinsskyen fra stegen, 1 appelsin, 6-8 plader rispapir(afhængigt af hvor meget restekød man har til rådighed), ½ agurk.

Rist først sesamfrøene på en pande til de er brune. Tag dem derefter af. Put mirin og sojasovs på panden og lad det koge ind, til det er en tyk sovs. Imens skæres kødet af køllen i helst aflange tynde stykker. Kødet puttes på panden med rødvinssovsen og det steges igennem ved middelvarme. Imens skæres appelsinen i både og agurken i tynde aflange skiver. Rispapiret lægges en skive ad gangen i et vand fad et par minutter. Rispapiret skal blive helt blødt. Det tages forsigtigt op ad vandet og lægges på et skærebræt eller lignede. I den ene side lægges kød, agurk og appelsin og man ruller forsigtigt rullen sammen. Dette gentages til der ikke er flere risplader tilbage.

Før serveringen drysses sesamfrøene over rullerne og man kan eventuelt tilføje resten af sovsen, som kødet er steget i.

God fornøjelse restgildet.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar