onsdag den 14. december 2011

kartoffel-porresuppe


-En billig men dejlig klassiker

Dette er en total suppe klassiker, ikke destomindre er det en vanvittig god suppe. Den er cremet, blød og intens. Det er en suppe som er super billig, at lave og man skal kun bruge få ingredienser. Så hvis kontoen i december er lidt overbelastet, så kom i gang med en stor portion kartoffelsuppe!

Opskrift
Dette er til 2-3 personer.
1 ½ Kartoffel, 2 porrer, tørret timian, 1 tsk. salt, 2 spsk. fedtstof, 1 bouillonterninger eller fond(grønsags smag eller kyllingesmag), 4 dl. mælk og vand så det dækker kartofler og porrer.

Skrub og vask kartoflerne. Hak dem i store stykker. Skær porrerne igennem på langs og vask porrerne grundigt. Skær enderne af porrerne og hak dem i tynde skiver. Svits porrer og kartoflerne i fedtstof i en stor gryde. Lad det svitse ca. 5 minutter og tilføj salt og timianen. Nu tilføjes vandet og bouillonen. Lad det koge ca. 15 minutter og mærk efter med en gaffel om kartoflerne er færdige. Gaflen skal gå lige igennem. Nu skal det hele blendes igennem og mælken tilføjes, for at give den rette flydende konsistens.

Man har nu en cremet og skøn konsistens. Det er bare en super dejlig suppe. Jeg serverede suppen med lidt hakket chili på toppen. Man kan selvfølgelig også gøre det klassiske og servere ristet bacon på toppen.  

God fornøjelse med den billige men skønne suppe klassiker.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar