mandag den 19. december 2011

Klementin og rejesalat

Ofte er en rejesalat en tung omgang, men det behøves det altså ikke at være. Her er en let version med klementinerne. Jeg købte nogle vildt billig, men rigtig gode klementiner i Rema i denne uge og de endte som en sød-sur modpol til rejerne. Rejer har også brug for lidt fedt for at smage af mest, det får de i denne salt fra sesamfrø og avocadoen.
Her har jeg serveret salaten med rødspætter.

Opskrift

Citronsaft fra ½ citron, ½ tsk. salt, chili(efter smag), rejer, sesamfrø, 5 klementinerne, 1 granatæbler og 1 avocado.

Skær avocadoen midt over og tag stenen ud. Tag nu avocado kødet ud af skalen og skær den i mundrette bider. Put stykkerne over i en skål og pres citronsaften over. Pil nu klementinerne og halver dem med fingrene. Skær dem nu i mundrette stykker. Nu skæres chilien i små stykker og begge dele kommes i skålen. Rist sesamfrøene og imens maser man hele vejen rundt på yder siden af granat æblet. Man skal bare mase hårdt, så det hele løsner sig inden i. Sesamfrøene skal kun blive brune og derefter skal de straks tages af varmen. Nu skæres granatæblet over og saft og kerner skrabes ud af skalen med fingrene.

Nu servers salaten og rejer og sesamfrø drysses på toppen.

God fornøjelse med denne lette rejeklementinsalat.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar