lørdag den 24. december 2011

Rødkål og pesto

En alternativ rødkålssalat

Man kunne vælge i dag, at give endnu en opskrift på stegt and eller flæskesteg. Men helt ærligt, det ville ikke være særlig opfindsomt. Så her kommer en let og alternativ opskrift på rødkålssalat. Det er en opskrift, jeg har fået af en af mine gode veninder og efter min mening er den vildt god. Den kombinerer noget meget dansk: rødkålen og noget meget italiensk: pesto.

Opskrift

Denne opskrift er nok til 4-5 personer.

½ lille rødkål, 2-3 spsk. god pesto, 1 tsk. salt, 1 æble, saft fra ½ citron og eventuelt nødder eller en salt ost så som feta eller parmesanost.

Vask rødkålen og skær den i tynde og mundrette stykker. Put kålen op i en stor skål med saltet og maser saltet ind i kålen. Derefter tilføjes pestoen, som vendes rundt i kålen. Vask og skær æblet i små tern og pres saften fra en halv citron over æblet i tern. Drys nu æbleternene over rødkålen og pres lidt ekstra citron over salaten. Nu kan eventuelle nødder eller ost tilføjes.

Salaten er klar til servering, men er også god dagen efter. Jeg synes, man kan spise denne salat vinteren igennem og juleaften er ikke en undtagelse.

God fornøjelse med rødkålssalaten og glædelig jul.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar