torsdag den 29. december 2011

Nytårsforret


-Tigerrejer, carpaccio og sushi

Sushi er mere end rå fisk. Sushi kan være rigtig mange forskellige ting, det ved vi bare ofte ikke i Danmark. Men sushi kan sagtens toppes med stegt kød, grønsager eller måske råt oksekød. Det er faktisk kun fantasien og køleskabets indhold, der sætter grænser. Jeg fandt et godt tilbud på carpaccio, frosne tigerrejer og sushiris i Rema og så tænkte jeg, det er da en super nytårsforret af en anderledes sushi! Det en uforudsigelig kombination, men mega lækkert. Så grib idéen og brug den  nytårsaften eller en anden god gang.

Opskrift

Denne opskrift giver ca. 20 stykker sushi og det giver en let forret til 4-5 personer.

Sushiris, en pakke carpaccio, 10 tigerrejer, 1 avocado, 1 chili 2 spsk. sojasovs, 4 spsk. østerssovs, salt, sukker og riseddike.

Kog først risene, som skrevet på pakken. Når de er taget af varmen blandes 3 spsk. riseddike med 1 tsk. salt og 1 tsk. sukker. Nu hældes det over risene. Risene køler af imens, man gør ”toppingen” klar.

Først hældes der østerssovs og sojasovs på en pande og det koges ind til det begynder at tykne, nu tilføjes rejerne og de steger med 3-4 minutter. Tag nu avocadoen ud af skalen og skær den i skiver(man kan tilføje citronsaft til avocadoen, så den ikke bliver brun). Hak chilien fint. Form nu risen til små aflange firkanter. Læg stegte tigerrejer på den ene halvdel og carpaccio på den anden halvdel. Oven på carpaccioen lægges avocadoen i skiver og øverst drysses lidt fint hakket chili.

Jeg er ret vild med denne sushi, man kan både servere sød chilisovs og sojasovs til.

God fornøjelse med den anderledes sushi.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar