lørdag den 17. december 2011

Appelsingelé

Appelsingelé

-med chokolade og yoghurt

Jeg har i slutningen af denne uge, fundet nogle fikse appelsiner til en tilbudspris i Rema og de endte med at se godt ud i en super dessert. Denne dessert er en ret let, men imponerende udseende dessert. Denne dessert har syre, bitterhed, sødme og cremethed. Det er hele baduljunen i en orange orgie..  

Opskrift

2 kilo appelsiner, sukker eller flyende honning 3-4 spsk. alt efter hvor syrlige dine appelsiner er, husplads(en hel pakke, altså 10 blade), græsk yoghurt ca. 2 procent, vanilje, 80-85 procent mørk chokolade.

Pres først alle appelsinerne og vi vil gerne have noget af kødet med, men ingen kerner tak. Kog nu den dejlige juice op med sukker eller honning. Det skal være stille og roligt. Nu det er kogt i gennem nogle minutter, tages det af varmen. Man kan man tilføje lidt ekstra smag, f.eks. vanilje, citronskal, eller et skvat god sprut.

Nu skal huspladsen lægges i en lille skål koldt vand i 5 minutter. Nu skulle de være klar til at komme i gryden med juicen. Pisk det grundigt ud i væsken og hæld nu juicen på serveringsglas. Nu skal lækkerierne stivne i køleskabet. Det tager vel 2-3 timer. Bland yoghurten med vaniljekorn eller vaniljepulver. Skrab eller hak chokoladen. Når den lille orange himmel skal serveres tilføjes yoghurten på toppen sammen med chokoladen. Det er en skøn og lækker dessert, så det er bare om at komme i gang.

Man kan også bruge andre slags juices, det må bare ikke være kiwi eller ananas, for de indeholder et inzym, som gør at huspladsen aldrig vil stivne.

God fornøjelse med denne orange lækkerbisken.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar