mandag den 5. december 2011

Flæskesteg med en vild krydring

-anderledes men skøn

Flæskesteg til jul er en dejlig ret, men jeg synes godt man kan udfordre krydringen lidt. Det behøves ikke være laurbærblade og salt det hele. Jeg foreslår rosmarin, chili, kanel og de gode gamle laurbærblade. På den måde får man en dejlig, men anderledes steg. Prøv det og blev glad.

Opskrift

Der er ikke mængder på, da jeg synes man skal tilrette det efter ens egen smag og behov.

Flæskesteg med skånende svær, chili, rosmarin, kanel, laurbærblade og salt.

Hak rosmarinen, hak chilien i små stykker, klip laurbærbladene i mindre stykker og put flæskesteg og alle krydderier(inklusiv kanelen) i en plasticpose og lad det marinere nogle timer. Det kunne være man satte det til at marinere om morgen eller om aftenen.  Hvis man ikke har tid til at lade det marinere, må man jo lade være.

Nu skal flæskestegen i ovnen ved 250 grader i en bradepande med vand. Sværene skal starte med at vende ned mod vandet. Vandet skal lige dække sværen. Sådan skal stegen have 20 minutter. Nu kasseres vandet og en rist tilføjes bradepanden. I bradepanden tilføjes vand i bunden. Varmen skrues ned til 160 grader og stegen tilføjes salt på sværen. Nu lægges stegen med sværen op ad på bradepanden og ind i ovnen igen. Den skal nu have omkring 1 time. Herefter skal stegen have omkring 15 minutter ved 250 grader. Hvis man ønsker at bruge vandet fra bradepanden til sovs, tages dette ud af oven, før man skruer op til 250 grader.   

Når stegen er færdig skal den nydes og sværene knases. Man kan bruge resterne dagen efter i en flæskestegsandwich. Sværene er dog allerbedst på 1. dagen.

God fornøjelse med den anderledes flæskesteg.

Eva-Andrea
Ingen kommentarer:

Send en kommentar