onsdag den 11. januar 2012

Oksefond

-Hjemmelavet og kraftfuld

Hjemmelavet fond er noget af det bedste. For det første er det meget let at lave. For det andet er det billigt at lave. For det tredje indeholder en hjemmelavet fond den bedste og mest kraftfulde smag.

I øjeblikket kan man få suppeben i Rema til ganske småpenge. Dette synes jeg er grund nok til, at starte suppegryden op og få lavet sig en dejlig portion fond. En fond kan sagtens fryses og gemmes til et andet tidspunkt.

Opskrift

Suppeben eller lignede, 2 porrertoppe, 2 små kinesiske hvidløg eller 5-6 fed almindelige hvidløg, 2 løg, 2-3 gulerødder, ca. 250 gr. knoldselleri, 1 stor tsk. peber, 2 tsk. salt, 2 spsk. sukker, vand så det dækker og eventuelt tørrede, friske eller frosne krydderurter.

Vask alle grønsagerne. Hak porrertoppene midt over, hak enderne af gulerødderne, skær ”skallen” af halvdelen af knoldsellerien og skær hvidløg og løg midtover.
ristede kerner på toppen er godt

Put nu grønsagerne i en gryde sammen med suppeben, salt, peber, sukker og vand står lidt over grønsagerne og det hele. Læg låget på gryden til sidst.

Nu skal der tændes der op under gryden(fuldvarme) og når det koger skrues der ned til middelvarme. Lad det koge en times tid til halvanden.

Nu burde man have en dejlig smagende kraftig fond. Fonden kan bruges til en god suppe eller måske risotto. En risotto eller suppe lavet på fond er en hel anden oplevelse, end hvis det er lavet på bouillonterninger.

Fond er også en god måde, at udnytte ben og skrog på, som ellers var røget direkte i skraldespanden.

God fornøjelse med den dejlige hjemmelavede oksefond.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar