fredag den 13. januar 2012

Den hurtigste gulerodssuppe

Her serveret med en kop te.

-          Med en god fond

Jeg kogte jo dejlig oksefond den anden dag med nogle kraftben fra Rema. Jeg havde stadig halvdelen af fonden tilbage. Så jeg brugte resten af den dejlige smagsgivende fond til en lynhurtig gulerodssuppe. Jeg kom sent hjem i går og havde brug for en hurtig gang middagsmad. Denne gulerodssuppe er en hurtig suppe og billig at lave. Sådan en gang suppe er skøn en kold og blæsende dag som i går.

Opskrift

14-16 gulerødder(her skal altså bruges økologiske, for de har mest smag og i en opskrift med få ingredienser som denne, skal alt smage af mest muligt), 2-3 fed hvidløg, friskt ingefær efter smag, 2 spsk. sukker, 1 tsk. salt, 1 spsk. karry, fond og 2 dl. mælk.

Først vaskes gulerødderne og enderne skæres af. Skær gulerødderne i store stykker. Skær skrællen af ingefæren og hvidløgsfeddene. Put olie i en gryde med karry og gulerødderne og tænd for fuld varme. Hak hvidlæget og riv ingefæren på et fint rivejern. Put disse to ingredienser i gryden sammen med det andet. Og steg det hele lidt mere.

Tilføj fonden så det dækker gulerødderne i gryden. Lad det koge 10-12 minutter. Derefter når gulerødderne er bløde, skal det hele blendes i en god blender. Det kunne være en OBH blender, for de blender bare der ud af. Efterfølgende tilføjes mælken. Man burde nu have en skøn, kraftig smagende og ret hurtig suppe. Ristede græskarkerner på toppen kan kraftigt anbefales. Man kan også gøre suppen mere fyldig ved at tilføje nogle fyldte pastaer.

Jeg spise nogle stykker ristet brød med spegepølse på til. Det var en ganske god kombination.

God fornøjelse med den hurtige og billige gulerodssuppe.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar