fredag den 20. januar 2012

Billig grydesteg og tortillas

Kogt oksespidsbryst og madpandekager

I går kogte jeg en grydesteg af oksespidsbryst. Det blev spist i fuldkorns tortillas med salsa, guacamole og økologiske stegte peberfrugter. Det er en ret som smager af mange forskellige smage på en gang og samtidig er der mange forskellige teksturer. Oksespidsbryst er en af de billigste udskæringer. Det koster 60-65 kr. pr. kilo. Denne udskæring skal bare koges længe, for at blive mør og blød.

Jeg kan allerbedst lide, at servere og spise fuldkorns tortillas, da jeg synes de mætter mest. Det er efterhånden blevet en standard vare nogle steder, bl.a. i Rema 1000.

Opskrift

Ca. 1 kilo oksespidsbryst, 2 porrer toppe, 2-3 løg, 3-4 gulerødder, peberkorn, salt, sukker, tørret timian, vand og eventuelt laurbærblade eller kørvel.

Vask grønsagerne og skær dem i store stykker(hvis løgene er økologiske, så beholder de bare skallen). Put dem i en stor gryde med krydderierne. Tilføj kødet og vandet. Vandet skal stå et par cm. over ingredienserne. Bring det op og koge. Når det koger skrues der ned, så det simre. Lad det simre 1 ½ til 2 timer. Man kan tilføje vand undervejs. Men det plejer ikke være nødvendigt.

Når stegen er kogt kan og skal suppen den er kogt i også spises. Suppen er meget smagsfuld og en vældig dejlig fond. Man kunne bruge den til en let asiatisksuppe med nudler, forårsløg, peberfrugt og lidt af kødet.

Kødet adskilles i mindre stykker med hænderne og puttes derefter i en varmet madpandekage. Man kan tilføje salsa, hakket chili, hakket krydderurter, stegte grønsager, guacamole eller hvad man nu synes.

God fornøjelse med den gode grydesteg i tortillas.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar