lørdag den 21. januar 2012

Middag mod mørket

-oksespidsbryst og asiatisk nudelsuppe

Her midt i mørket må man mødes med mægtige mennesker til middag mod mørket. Så kan det blive en rigtig hyggelig middag og aften trods, det er mørkt og koldt udenfor. Jeg var til en sådan middag i går og det kan kun anbefales. Det var dejlig mad, inspirerende samtale og godt selskab. Vi lavede en skøn og enkel nudelsuppe på fonden fra det kogte oksespidsbryst(kogt tidligere på ugen) og masser af grønsager i. Suppen var krydret asiatisk med chili og ingefær, så den varmede kroppen igennem, hvilket man kan have brug for her i kolde januar.

Opskrift på asiatisk nudelsuppe
Nogle fantastiske oliven.

Ca. 1 ½ liter fond, 150 gr. nudler, ca. 250 gr. Kød(i dette tilfælde oksespidsbryst men det kunne også være andet kød), 2 gulerødder, ½ persillerod, ¼ broccolihoved, ½ stor porre, chili efter smag, ingefær efter smag, 2-3 fed hvidløg, olie til stening, salt og peber.(Man kan bruge de grønsager man lige har i grønsagsskuffen).

Vask og hak grønsagerne. Enderne skal af men hvis gulerødderne er godt vasket, behøves man ikke skralle dem. Grønsagerne skal være i mundrette stykker. Hak også chilien og hvidløget og riv ingefæren(som er blevet skrallet). Steg grønsagerne i olie i en stor gryde. Når de har taget lidt farve efter et par minutter, tilføjes fonden. Nu rives eller skæret kødet i mindre stykker. Nudlerne og kødet tilføjes suppen og efter omkring 2 minutter er suppen færdig.

Suppen serveres straks. Den er stærk, smagsfuld og perfekt til en middag mod mørket. Det er bare om at komme igang med en sådan middag, så kan mørket blive ganske hyggeligt.

God fornøjelse med en middag mod mørket.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar