søndag den 8. januar 2012

Fyldt pasta med sovs af rester

-brug køleskabetsrester til en dejlig ret

Her serveret med en kop kaffe.
Jeg går jo ind for, at man generelt skal mindste madspild. Lige nu smider vi lidt over 60 kilo mad ud om året pr. husstand. Det er et forfærdeligt spild og temmelig dyrt. Jeg laver mad på et lille budget, så brugen af rester er noget der kan spare mig for en del penge. I dag lavede jeg en dejlig pastasovs, af en rest porre, en rest hvidløg og halv dåse tomater. Det blev til en ret skøn søndagsfrokost. Man kan bruge det man lige har i køleskabet, en rest kød, en trist gulerod eller nogle trætte krydderurter. Det er bare om at komme i gang, hvis man har brug for hjælp til idéer, kan man se en del idéer på denne blog, næste uges tilbudsavis for Rema eller på bloggen http://selinajuul.blogspot.com/ , som er skrevet af stifteren af forbrugerforeningen der bekæmper madspild. Der er efterhånden mange som bekæmper madspild, via bl.a. opfindsomme madopskrifter.

Opskrift

Denne opskrift er til 1 person.

Ca. 100 gr. fyldt pasta(kunne være pasta di Maria, da det er på tilbud i Rema i kommende uge), ½ porre, 1 fed hvidløg,, olie til stegning, salt og peber efter smag, 4-5 små tomater og ½ dåse flåede tomater og evt. ost til toppen.

Hak porre og hvidløg fint og kog pastavandet imens. Tilføj salt til vandet og put porre og hvidløg på en pande med olie, salt og peber, som er topvarm.  Hak tomaterne og tilføj dem til panden. Når vandet koger tilføjes den fyldte pasta og koges efter anvisning på pakken(Jeg brugte pasta di Maria, da det er god pasta og den fås på tilbud i næste uge på tilbud i Rema). Imens puttes de flåede tomater på panden. Nu skal sovsen, bare varmes igennem.

 Når sovs og pasta er færdig, serveres det straks eventuelt med revet ost på toppen.

God fornøjelse med pastaen, søndagsmiddagen og mindre madspild.

Eva-Andrea
3 kommentarer:

 1. Skøn opskrift! Og tusinde tak for henvisningen!

  Vi har i øvrigt et den reste-opskrifter her:
  http://www.stopspildafmad.dk/opskrifterograad.html

  Samt vores reste-kogebog med bl.a. Camilla Plum:
  http://www.gyldendal.dk/boeger-til-voksne/mad-vin/kogeboeger/9788702101522/stop-spild-af-mad

  KH
  Selina

  :-)))

  SvarSlet
 2. Hey Selina

  Jamen selv tak, håber der nogen som kan bruge opskrifterne til noget...Og du har jo en fed blog, med budskab jeg kun kan støtte op om...

  Eva-Andrea

  SvarSlet
 3. Takker, Eva-Andrea - og i ligeste måde! Keep up the good work!

  KH
  Selina

  :-)

  SvarSlet