lørdag den 28. januar 2012

Etiopisk kylling og indbagt knoldselleri

-helstegt kylling og salt selleri

I går var jeg til en dejlig fredagsmiddag. Jeg synes, der er noget specielt over weekendsmiddage. Her er der en mulighed for, at gøre noget ekstra ud af det. I går blev det til en fantastisk økologisk kylling med et meget specielt krydderi og indbagt knoldselleri. Jeg havde aldrig prøvet, at lave saltindbagt selleri før. Men det er forbløffende let og gør knoldselleri til en delikatesse. Derudover er det en af de nemmeste grønsagsopskrifter, der findes.

Opskrift indbagt selleri

1 knoldselleri, 200 gr. hvedemel, 150 gr. salt og vand til samlingen af dejen.

Bland salt(fint) med mel og vand. Det skal blive en sammenhængende dej, som er en smule fugtig. Skrub sellerien godt, men lad endelig skallen side på. Dejen rulles ud og lægges rundt om knoldsellerien. Læg den i et ildfastfad og put det i ovnen ved 200 grader. Det skal have ca. 1 ½ time. Man kan mærke efter med en kødnål eller lignede. Knoldsellerien skal være let at stikke i, som en kogt kartoffel.

Når sellerien er færdig tilberedt, tages dejen af. Den spises ikke! Men sellerien skæres i stykker og serveres straks. Man kunne også lave en pure af sellerien. Men når den er tilberedt på denne måde, er konsistensen utrolig lækker. Jeg synes, at denne opskrift gør, at knoldselleri kan blive til en fantastisk delikatesse.

I går serverede vi en helstegt økologiske kylling med etiopisk krydderi. Det passede perfekt sammen og var overraskende godt. Etiopisk krydderi er en blanding af tørret ingefær, kanel, bokkehorn, peber, chili, koriander og lidt andet.

Opskrift på etiopisk helstegt kylling.

1 kylling, 1 økologisk citron(fås i Rema i denne uge på tilbud), ca. 10 gr. etiopisk krydderiblanding og olie.

Etiopisk krydderi fås som en blanding af hele tørrede krydderier. De skal steges kort på en tør pande over høj varme.(ca. 3 minutter). Derefter skal det kværnes i f.eks. en kaffekværn eller morter. Nu lægges kyllingen op i et fad og krydderiet drysses over kyllingen. Hæld derefter olie over kyllingen. Massér krydderi og olie ind i kyllingen. Nu skæres citronen i både og puttes ind i kyllingen. Kyllingen skal nu i ovnen i omkring 1-1 ½ ved 200 grader.(Her skal man kende sin ovn).  

Når kyllingen er færdig stegt, serveres den straks eventuelt med en sovs til med ekstra af det etiopiske krydderi i. Duften fra kyllingen er himmelsk og smagen endnu bedre. Det er en virkelig god blanding af krydderier og meget balanceret.

God fornøjelse med den saltindbagte knoldselleri og det etiopiske krydderi.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar