tirsdag den 24. januar 2012

Rødspætter og dejligt vintertilbehør

-bagte hele løg, bagte kartofler og jordskokker med chili

I dag står den på fladfisk igen her i huset. I dag med vintertilbehør, hvilket i denne sammenhæng er bagte hele øko løg med hvidløg og en smule øko smør, bagte røget paprikakartofler og hele bagte jordskokker med chili. Jeg havde købt nogle dejlige rødspætter i Rema i dag og så gik jeg ellers på udkig i min grønsagsskuffe. Der fandt jeg både løg, kartofler og jordskokker.  Det blev en velsmagende januarmiddag.

Opskrift

Denne opskrift er til ca. 2 personer.

2 rødspætter, ca. 8-9 kartofler, 6-8 jordskokker, 4 små - mellemstore løg, smør, olie, salt, 1 citron, chili efter smag, røget paprika efter smag og 2-3 fed hvidløg.

Vask og skrub kartoflerne og jordskokkerne grundigt. Skær gerne brune pletter af og skær derefter kartoflerne og jordskokkerne i lige store stykker. Det betyder at jordskokkerne, hvis de er små, ikke behøves at blive skåret i stykker. Begge dele fordeles på en bageplade med bagepapir på. Herefter tages løgene frem og den ende som har været længst nede i jorden, skæres af. Hvidløget hakkes eller rives fint. Løgene sættes på bagepladen og man skær to dybe snit i toppen af hvert løg. Løget skal dog stadig hænge sammen. Tilføj nu lidt smør, hakket hvidløg og en smule øko smør(det kunne også være ikke-øko smør, men lige nu har de et godt tilbud på øko smør i Rema og så koster det lige så meget som ikke- øko smør) i revnen i toppen af løgene. Der hældes en smule olie over kartofler og jordskokker og begge dele får også fint salt. Herefter får jordskokkerne chili og kartoflerne får røget paprika.

Nu skal pladen i ovnen ved 180 grader og have ca. 45 minutter. Men ovne er forskellige, så kig lige til det undervejs. Når der er få minutter tilbage, før maden i ovnen er færdig, giver man rødspætterne 2-3 minutter på hver side. Giv også lige spætterne lidt salt og citronsaft.

Bagte løg er utrolig lækkert og let at tilberede. Det har ret højt fiberindhold, jeg foretrækker dog at tilberede denne ret med økologiske løg, for løgskallen, skal sidde på, når det tilberedes.

Nu har man en fantastisk portion mad efter årstiden eller der omkring.

 God fornøjelse med januarmiddagen.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar