lørdag den 11. februar 2012

Pizza både i den dyre og billige ende

-rødbede og fetapizza, oksemedaljonpizza, stegte løg, svampe og rosmarinpizza og peberspegepølsepizza

Pizza er mange vidt forskellige ting. Det er både fast food og hjemmelavet. Det kan være med købedej eller hjemmelavet dej. Fyldet kan også varieres helt utrolig meget. I går da jeg og en veninde lavede pizza sammen, lavede vi pizzaer med 4 forskellige slags fyld. Der var både pizza i den dyre og billige ende. Det var en super god aften og vi fik en dejlig krydret rødvin, som passede godt til pizzaen. Det gode ved så mange slags pizzaer er, at så har man også pizza til dagen efter. Det kan anbefales.

Lidt om pizzadej

Pizzadej kan købes færdigudrullet og det kan være helt fint faktisk. Men hvis man kan finde tiden, så lav din egen dej. Det vigtige ved sådan en dej er en mel med gode bageevner(megen gluten), det kunne være Remas tilbud på Glutenmel, og at man ælter dejen godt. Det vil sige ca. 10-15 minutters æltning. Ellers skal dejen bestå af vand, lidt salt, lidt sukker og lidt gær.(Se præcis opskrift i tidligere pizza opskrifter her på bloggen)  

Opskrift på tomatsovs

Først et par ord om tomatsovs og pizza. En god tomatsovs er efter min mening, essentielt for en fantastisk pizza. Man kan bare finde nogle dåser hakkede tomater, eller man kan være lidt ekstremistisk, som jeg og lave en sovs af lidt flere ingredienser.

Dette er tomatsovs til to store pizzaer.

2 fed hvidløg, 2 løg, 2 økologiske gulerødder, olie til at stege i, 2 dåser hakkede tomater, salt, peber 2 spsk. tomatpure og lidt sukker hvis tomaterne ikke er helt søde nok.

Pil hvidløg og løg og hak det. Sæt det til at stege i olien i en gryde eller stor og dyb pande(høj varme). Vask gulerødderne grundigt og skær enderne. Hak dem nu fint og tilføj dem til det andet som steger. Når løg, hvidløg og gulerødderne har fået lidt farve, tilføjes tomatpureen. Den skal stege med ca. et halvt minut før dåsetomaterne tilføjes. Nu tilføjes salt, peber og eventuelt lidt sukker.

Det simrer lidt ca. 5 minutter. Nu er sovsen klar til brug.


Opskrift på rødbede og fetaostpizza

Rødbeder(6 mellemstore rødbeder til en stor bredepande pizza), gedefeta(1/2 ”indvandrebutik”-feta til en hel bredepandepizza), chili(enten friskt, tørret, syltet eller som pulver), tomatsovs og pizzadej.

Kog rødbederne ca. 35 minutter. Herefter skæres de i skiver. Dejen rulles ud og lægges på en bradepande med bagepapir. Smør tomatsovsen ud og tilføj nu rødbedeskiverne og smuldre fetaen ud. Hak chilien og drys det over det hele. Pizzaen er nu klar til ovnen. Giv det ca. 15 minutter i en 220 grader varm ovn.

Det er en overraskende dejlig kombination og kan anbefales til både vegetarer og kødnydere som mig selv.   

Opskrift på stegte løg, champion og rosmarinpizza

Pr. pizza ca. 20 løg, 250 gr. champion, olie til stegning, salt og peber, rosmarin(friskt eller tørret), ost, tomatsovs og pizzadej.

Pil løgene(og i denne ret anbefaler jeg økologiske løg, for de er sødere i smagen end andre løg), hak den gerne i aflange store stykker. Sæt dem til at stege i en stor pande(højest varme). I mens vaskes championerne og de hakkes i skiver. De tilføjes også panden og varmen under panden skrues ned til middelvarme. Det skal nu have salt og peber. Lad det stege videre ca. 10 minutter og så skulle det være klar til pizzafyld.

Rul dejen ud og læg den på en bageplade med bagepapir. Spred tomatsovsen ud og læg det stegte fyld ud. Tilføj ost til sidst og nu skal pizzaen have ca. 15 minutter ved 220 grader.

Når pizzaen er færdig tilføjes gerne lidt ekstra friskt rosmarin. Det er en fantastisk pizza, som man kan risikere at blive helt forelsket i.

Opskrift på oksemedaljonpizza

Oksemedaljon, tomatsovs, ost, tørret oregano og pizzadej.

Dette er en pizza i den dyre ende, pga. kødet, men i denne uge fås der oksemedaljoner på tilbud i Rema, så det behøves ikke være voldsomt dyrt.

Til en halv bredepandepizza bruges 3 medaljoner, gerne friske krydderurter, dej, 1 mozeralla, ca. 1 spsk. tørret oregano, en dåse tomatsovs og pizzadej.

Rul dejen ud, læg den på en bageplade med bagepapir og smør sovsen ud. Tilføj osten revet i stykker. Put pizzaen ind nu og giv den ca. 10 minutter ved 220 grader. Imens skæres kødet i mundrettestykker. Tilføj kødet efter de 10 minutter. Pizzaen skal have 5 minutter med kødet. Så er pizzaen klar og krydderurterne tilføjes og den nydes på stedet.

Peberpølsepizza

Peberspegepølse, friskt basilikum, tomatsovs, mozeralla ost og pizzadej.

Rul dejen ud, læg den på en bagepapirs beklædt bageplade, spred tomatsovsen ud, riv osten i stykker og spred den ud. Pizzaen puttes i ovnen ved 220 grader ca. 15 minutter(ovnen er varm). Tilføj herefter peberpølsen i skiver og frisk basilikum.

Det er en skøn pizza i al sin enkelhed. Man kan også bruge en anden spegepølse, som man elsker.  

Pizzaer kan varieres i det uendelige, så længde fyldet ikke er for kompleks, skal det nok blive en god pizza. Jeg har hørt, at pizza er en af danskernes ynglings spiser i weekenden og det kan jeg godt forstå. Det smager jo skønt og det er en skøn proces at lave.

God fornøjelse med din egen pizza.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar