tirsdag den 7. februar 2012

Hamburgerryg 1. og 2. dagen


-brug resterne til frokost

I går fik min kæreste og jeg hamburgerryg til middag med rødbedebøffer(se opskrift i et tidligere indlæg) til. Det var utrolig lækkert. Hamburgerryggen havde vi købt på tilbud i Rema. Den var salt og letrøget i smagen, hvilket passer vældig godt til de søde og lidt fade smagende rødbeder.

I dag blev hamburgerryggen til en dejlig frokost på rugbrød og franskbrød. De overskydende rødbeder blev også brugt. Det var den perfekte måde, at bruge en rest på og dermed mindske madspildet.

Opskrift på kogt hamburgerryg

Hamburgerryggen skal koges 45 min. Pr. kilo i en gryde hvor vandet står et par cm. over ryggen. Derefter tages hamburgerryggen op og nettet pilles af. Nu skal den skæres i skiver og serveres.

Opskrift på hamburgerryg på rugbrød og franskbrød  

Franskbrød(det kunne være Remas bagerbrød, som er på tilbud i denne uge til 25 kr. pr. brød), rugbrød, creme frase 9 procent, sennep, kogte rødbeder eller rødbedefrikadeller og hamburgerryg.

Skær skiver af hamburgerryggen og franskbrødet. Rist franskbrødet. Læg en skive hamburgerryg på rugbrødet og smør ca. 1 spsk. creme frase på og drys hakket kogte rødbeder på toppen.

Når franskbrødet er ristet, lægges der skiver af rødbederne eller rødbedefrikadeller på og ovenpå lægges en skive hamburgerryg. Øverst smøres der stærk sennep.

Nu er frokosten klar til at blive nydt.

God fornøjelse med hamburgerryggen og mindre madspild.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar