lørdag den 18. februar 2012

Pasta bianco

Blomkål, pasta, pecorino og peber

Nogle gange skal det bare være en hurtig middag, sådan en middag var det i går hos mig. Det blev en portion pasta bianca. En portion pasta som var hvid med hvidt topping. Retten kan laves i 1 gryde på under 20 minutter og kræver kun få ingredienser.

Opskrift

Til 2-3 personer.

½ Blomkål, 200 gr. pasta skruer(i øjeblikket er jeg ret vild med fuldkornspasta fra Rema, det giver en ekstra mæthedsfornemmelse), pecorino eller parmesanost, 3 æg, salt og peber.

Sæt en gyde til at koge med vand nok til at koge pasta og blomkål. Vask og skær blomkålen op i små buketter. De inderste små blade kan sagtens komme med ned i gryden. Når vandet koger(og har fået salt) i gryden tilføjes pastaen. De koges efter anvisning på posen, 3 minutter før de er færdige tilføjes blomkålen. De koger så med og imens piskes æggene sammen, som til røræg.

Når pasta og blomkål er kogt færdig hældes næsten alt vandet fra. Der skal være en bitte smule vand tilbage. Det skal ikke ligge i bunden, men hænge ved pastaen og blomkålen. Straks næsten al vandet er væk tilføjes æggene(ned i gryden). Og rør lidt rundt i det, så æggemassen fordeles. Efter få minutter vil æggene være stivnet. Tilføj inden da frisk kværnet peber og rigeligt af det(for peber og parmesanost eller pecorino er utrolig godt sammen).

Retten er nu klar til servering og over hver portion rives osten.

God fornøjelse med den hurtige pasta.

Eva-Andrea    


Ingen kommentarer:

Send en kommentar