mandag den 6. februar 2012

Filopakker med øko spinat og feta

-små pakker mod kulden

Jeg lavede disse meget lette og hurtige grønsagspakker i går og det er en rigtig lækkerbisken. De er sprøde udenpå og bløde indeni. Jeg fyldte dem med en dejlig salt og cremet gedefeta og økologisk frossen spinat(fra Rema). Jeg kan godt lide tanken om at de frosne grønsager jeg spiser, også er økologisk. Og når de er frosne er de kun lidt dyrere end det konventionelle alternativ. Filodejen udenpå købes færdiglavet og udrullet. Det er en dej som er ret fedtfattig og som både kan bruges i det søde og salte køkken.

Opskrift på spinat og fetapakker

2 æg, 1 pakke filodej, sesamfrø, ca. 200 gr. frossen spinat, 40 gr. feta og lidt chili.

Læg den frosne spinat i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå 1-2 minutter og gentag så dette med nyt vand og lad det stå et par minutter. Nu skulle spinaten være tøet op. Hæld vandet fra og pres noget af vandet ud af spinaten, tilføj så fetaen smuldret og et æg. Hak chilien og tilføj også dette. Nu æltes det sammen til en sammenhængende masse. Klip 2 plader filodej(som ligger ovenpå hinanden i lag)i 6 lige store stykker. (aflange firkanter)Nu lægges der fyld i enden af firkanterne og de lægges sammen så de ender som trekanter med fyld i.

Læg dem på en bageplade med bagepapir. De skal alle pensles med det andet æg, som er sammenpisket. Herefter drysses de med sesamfrø og puttes i en 220 grader varm ovn(varmluftsovn). De skal have ca. 15 minutter.

Nu skulle man have nogle dejlige sprøde filopakker, server dem straks. De er gode som de er med, de kan også serveres med en dip eller puré til.

God fornøjelse

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar