lørdag den 4. februar 2012

Februar Fredagsmiddag

-rødspætter og fiskerogn

I øjeblikket er foråret så småt på vej, tro det eller ej. Sæsonerne for råvarer er begyndt at rulle igen. Lige nu er der rødspætter og andre fisk med rogn. Det betyder at de fladfisk man køber, er fyldt med rogn og det er lidt af en specialitet. Man steger rognen på panden ved siden af fisken og nyder det med salt og citron. Jeg har købt to rødspætter i Rema på tilbud i denne uge og begge fisk havde en dejlig rogn. Så er der selvfølgelig stenbidderen, som er begyndt at være med rogn, men det er en lidt dyre spise. Ikke detstromindre også en dejlig spise.

Jeg stegte fiskene og serverede dem med jordskokker, bagte løg og kartofler. Begge dele lidt af nogle vinterklassikere. De fik begge mild røget paprika, fint salt og en god olie.

Opskrift på stegte spætter med stegt rogn.

1 fisk pr. person, citronsaft, økologisk citronskal, fint salt og smør.

Pil først rognen ud af fiskens side. Rognen steges ved siden af fisken, ellers vil den ende med at være rå. Put smørret på panden og tænd helt op for panden. Når smørret er smeltet tilføjes fisken. Riv lidt citronskal over og drys mad salt. Lad det få 3 minutter på denne side. Derefter skal fisken vendes og have 2-3 minutter på den anden side og i denne omgang tilføjes rognen. Salt og riv citronskallen over fisken igen.

Nu er rogn og fisk færdig og klar til at blive serveret.

God fornøjelse med februarmiddagen og fiskerognen.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar