søndag den 19. februar 2012

Bagte æbler til morgenmad, mellemmåltid eller dessert

-med citronskal, kardemomme, kanel og brun sukker

Bagte æbler er en skøn og lidt overset ting i Danmark, synes jeg. For jeg mener, det er en af de bedste måder, at spise æbler på. Bagte æbler får nemlig en dejlig blød konsistens indvendigt og en lidt sej skorpe. Man kan putte alt muligt i et bagt æble og det behøves ikke være fedt. Bagte æbler kan både være et godt mellemmåltid eller en del af en weekendmorgenmad. Lige nu fås æbler på tilbud i Rema og det samme gør yoghurt og flydende honning, som kan bruges til en creme til æblerne.

Opskrift på et bagt æble som mellemmåltid eller weekendmorgenmad:

3 æbler, ¼ citronskal, 1 tsk. kardemomme, 1 kanelstang, 2 spsk. uraffineret sukker, appelsinsaft fra ca. 1 appelsin(appelsinerne er også på tilbud i Rema), eventuelt vanilje og  12-14 stk. mandler.

Krydderblaningen med sukker.
Vask æblerne og skær stilk, kernehus og ”blomsten” væk. Riv citronskallen og bland det med kardemommen og sukkeret. Hak mandlerne og bland det også i. Tag et ildfastfad frem sæt æblerne i og put 1/3 af kanelstangen i bunden af hvert hul af æblerne. Put krydderi og mandel blandingen oveni. Pres appelsinsaft udover hvert æble. Nu sættes æblerne i ovnen ved 200 grader(varmluftsovn og forvarmet) 25-30 minutter.

Man kan tage hele eller dele af skrællen af før æblerne fyldes. Jeg synes, at æblerne skal have ca. halvdelen af skralden siddende på.

Æblerne kan med fordel serveres med en creme af græsk yoghurt rørt med lidt flydende honning. Æbler er en dejlig ingrediens, for man kan kombinere det med rigtig mange forskellige ingredienser. Det kunne være alverdens nødder, ingefær, chili, smør, hasselnøddeolie, honning, sirup, marcipan, nougat, flødeskum, chokolade og en del andet. Det kommer helt an på, om man vil have en sund udgave, en dessert og hvilke slags smagsløg man har. Der er nok af muligheder.

God fornøjelse med de bagte æbler.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar