onsdag den 15. februar 2012

Kødboller til det hele


Til tomatsovsen, karryen og vintersuppen.

Hvis du ser et godt tilbud på hakket kalv og svin, så er det om at slå til og købe en pakke eller tre. Brug det til nogle dejlige kødboller. Hvis man laver en stor portion, kan man fryse dem ned og så har man grunden til en dejlig portion tomatsovs med kødboller og pasta, eller boller i karry eller måske en god klar vintersuppe med kødboller. Lige nu er der hakket kalv og svin på tilbud i Rema, så det er bare om at komme i gang.

Opskrift på kødboller

Denne portion giver en hel tæt besat bageplade med kødboller. Det er nok kødboller til mindst 6 personer.

Tomatsovsen til kødbollerne
500 gr. Hakket kalv og svin, lige så meget kogte grønsager(kan være kartofler, gulerødder, lidt rødbeder eller persillerødder), 2 fed hvidløg, 1 mild chili, salt, peber, 3-4 spsk. mel, 2 æggehvider, 1 helt æg, 1 dl. af vandet grønsagerne er kogt i og olie til pensling.

Jeg har givet en opskrift på kødboller tidligere. Denne er anderledes, da den indeholder kogte grønsager og at bollerne steges i ovnen i stedet for koges. Dette er lette, at lave og man får stadig bløde kødboller, hvis man giver dem æggehviderne, så de er vigtige. Grønsagerne gør dem selvfølgelig også bløde.

Kog grønsagerne til de er så bløde, at de kan moses med en gaffel.  Det tager alt fra 20 til 40 minutter alt efter hvilke grønsager, du har valgt. Derefter moses grønsagerne med en gaffel og blandes i en skål med kød, hakket chili, salt, peber, æggene, vandet, hakket hvidløg og melet. Det æltes igennem med en ren hånd.  Man ælter til man har en fast og samtidig lind fars.
Kødbollerne i tomatsovs, revet ost og madbrød

Man kan lade det hvile 30 minutter, men man kan også forme kødbollerne med det samme. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Når alle kødboller er formet, pensles de med lidt olie. Nu skal de i ovnen ca. 15 minutter ved 200 grader. (for varmet ovn).

Nu har du en masse dejlige bløde kødboller. De kan sagtens fryses til en dag, man ikke lige gider lave mad. Jeg går ind for at lave store mængder aftensmad og så fryse det til en dag, hvor man kommer træt hjem. For jeg bliver så glad af at kigge ind i fryseren lige før aftensmads tid og så ligger der kødboller, hjemmebagt brød eller lignede.

God fornøjelse med kødbollerne

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar