fredag den 17. februar 2012

Søde eller osteboller – 2 opskrifter i 1

- boller med citronskal og chaite krydderier

Disse boller kan laves i to udgaver en til det søde tebord eller til ostebordet. Dette er nogle hurtig hævede boller og derfor er de hurtige at lave.  De er med citronskal, chaite blanding og æg. De er krydrede og har lidt kant. Derfor ville de også være gode til en kop te i vinterferien eller weekendshygge. Jeg har brugt skrabeæg, som er på tilbud i Rema i denne uge.

Man skal bruge en chaite blanding uden peber, hvis de skal være til tebordet med smør, marmelade og lemon curd på. Hvis man derimod ønsker at spise bollerne til en tør ost som pecorino eller parmesanost, eller i det hele taget til ostebordet, skal der peber i. For det gør bollerne mere krydrede og perfekte til ost.

Opskrift på sødeboller og boller til ostebordet

400 gr. hvedemel, 1 dl. vand, 1 dl. græsk yoghurt(kan fås på tilbud i Rema i øjeblikket), 2 æg, 1 spsk. chaiteblanding, citronskal fra ½ økologisk citron, 2 -3 spsk. økologisk sukker(fås i Rema for tiden til billige penge), 25-30 gr. gær.

Bollerne på køkkenbordet med grønt bagved.
Bland vand, yoghurt, æg og gær. Derefter tilføjes revet citronskal, chaiteblanding(med eller uden peber) og sukkeret. Ælt det godt sammen og drys lidt ekstra mel på toppen og sæt det til hævning på køkkenbordet ca. 1 time. Derefter formes bollerne. Man kan forme dem i lidt forskellige former, men det er selvfølgelig op til den enkle.

Pisk dem med et ekstra æg og drys dem med lidt ekstra af det økologiske sukker på toppen, hvis det er boller til tebordet.

Bag dem i ovnen ved 200 grader ca. 15 minutter. De er nu klar til at blive nydt.

God fornøjelse med bollerne til to lejligheder.

Eva-Andrea

2 kommentarer:

 1. Mmm... De lyder til at vaere laekre, dem maa jeg proeve at lave. Keg har godt nok ikke hjemme lager chai te, mon man kan bruge en blanding fra en te-pose?? Heh Er her med tilhaengere af din blog, du har en masse spaendende opskrifter og opslag. Tak. Cheers Johanne

  SvarSlet
 2. Hey Johanne

  Det er godt at høre, der nogen som følger med i min blog. Jeg har ikke prøvet te-pose-te, men det kan nok godt bruges, det skal nok knuses først i en morter eller blender f.eks. Jeg håber det kan hjælpe.

  De bedste hilsner

  Eva-Andrea

  SvarSlet