lørdag den 4. februar 2012

Varmedrikke mod kulden


-Varm æblemost og kaffe med et tvist

Nu hvor kulden er over hele Europa og man næsten risikere forfrysninger, når man bare går ned med skraldet, skal der noget ekstra til. Det kunne være varm kop æblemost med ingefær og kardemomme. I denne uge er der tilbud på æble og appelsinjuice i Rema og man kan bruge denne juice til en sjælevarmer. Det kunne også være en kop kaffe med karamellikør. I denne uge kan man også få neskaffe og økologisk mælk til billige penge i Rema og så har man næsten denne varme drik og endda til billige penge.

Varm æblemost

1 kop Æblemost, 1 spsk. revet ingefær, en skive økologisk citronskal og 2-3 kardemomme kapsler.

Kog æblemosten op med kardemommen og lidt citronskal. Imens rives ingefæren. Ingefæren presses ned i æblemosten og selve ingefæren kasseres.

Når drikken er varm serveres den straks i kop eller glas. Ingefæren giver lidt modspil til den søde juice og varmer halsen op.

Kaffe med et tvist

Neskaffe efter smag, 1 kop økologisk mælk og cubakaramel eller en anden karamellikør

Varm mælken op i en gryde og kog lidt vand i en elkedel. Put kaffen i en kop eller glas, put et par spsk. kogt vand oveni og put derefter lidt af likøren i. Nu tilføjes den varme mælk og kaffen serveres. Det kunne også være en god whisky eller rom eller hvad man nu har.

Kaffen sætter varme i hals og mave og kulden fortrænges lidt for en tid.

God fornøjelse med sjælevarmerne.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar