torsdag den 2. februar 2012

Vinterbruchetta og krydret svinebryst

Championer, porrer, franskbrød og flæsk på en anderledes måde

I denne uge er der svinebryst og franskbrød på tilbud i Rema. Det gav mig inspiration til denne ret. Svinebryst bruges normalt til stegt flæsk, som laves på panden. Men man kan sagtens lave det i ovnen og hvis man giver det en masse krydderier, bliver det en anderledes og skøn udgave af retten. Vinterbruchetta er en dejlig vinter udgave af den velkendte bruchetta med tomat og hvidløg.

Opskrift på svinebryst i ovnen

500 gr. skiveskåret svinebryst, salt, en god peber, ca. 15 blade fra laurbær, et helt hvidløg.

Tænd ovnen på 200 grader, så ovnen kan varme op mens svinebrystet klargøres. Skil hvidløget ad og læg alle feddene af bunden af fadet. Læg ca. 5 af laurbærbladene ovenpå. Nu Lægges svinebrystet ovenpå. Drys med salt og peber og læg resten af laurbærbladene ved svinebrystet. Put den nu i ovnen, det skal først have ca. 15 minutter ved 200 grader varmluftsovn. Herefter skal det have 10-15 minutter ved 200 grader grill. Det skal være helt sprødt, når det er færdigt. Server det til bruchettaen.

Opskrift på vinterbruchetta

Det giver 2 store bruchettaer.

Franskbrød, 1 porre, 250 gr. championer, olie til stegning, salt, mælk og peber.

Vask porren og championerne og skær enderne af. Hak begge del i skiver og svits det på panden med lidt olie. Nu tilføjes lidt salt og peber efter smag. Lad det nu stege ved god varme ca. 10 minutter, mens de steger røres der med en ske eller palet. Herefter tilføjes ca. en dl. mælk.  Lad det simre ind og rist to skiver franskbrød på en anden pande eller i ovnen. Mælk skal næsten være fordampet.

Tag de to skiver brød og læg den stegte grønsagsmix ovenpå.  Denne lille ret er nu parate til servering. Brødet i midten vil blive vådt og kanten vil blive ved med at være sprød. Det er ret fantastisk.

God fornøjelse med vinterbruchettaen og det anderledes stegte flæsk.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar