torsdag den 9. februar 2012

Chaite og kusmi te

-Dejligt mod kulden

Her i kulden er en varm drik lige hvad man har brug for(se tidligere indlæg om dette). Jeg har efterhånden kogt og drukket et par kopper af chaite. Det er ganske let at lave og varmer en igennem. Man skal bruge te som til en normal kop te og derudover en chaite blanding. Man kan selv lave sin chaiteblanding, som primært består af det man kalder ”julekrydderier”. Altså  kanel, nelliker, kardemomme, tør ingefær og appelsinskal. Derudover bruges sort peber ofte og nogle gange fennilkefrø. Selve teen skal være sort og kunne være den Kusmi te som er på tilbud i Rema i denne uge.  Hvis man ikke vil lave sin chaite blanding selv kan den købes mange steder. Jeg køber min hos ”min” krydderimand i torvehallerne. Hans lille bod er som en gammeldags kryddeributik. Der er store glas og dåser med krydderier, som bliver vejet af til den enkle kunde. Han kan altid give et godt råd med på vejen.

Opskrift på chaite

Lige så meget Chaite blanding som sort te(sort te som skulle du lave en normal kop eller kande te), halvt vand, halvt mælk.

Bland mælk, vand og chaite blanding i en gryde og lad det simre 10 minutter og her efter tilføjes teen og det simre roligt videre 5 minutter.

Nu skal teen sies og hældes på en kop. Hver enkel kop tilføjes sukker eller honning efter smag.

God fornøjelse med chaiteen og kusmi teen.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar